امروزه بسیاری از وبسایت ها با مشکل ایندکس صفحات خود روبرو گریده اند. در واقع شکایت از قرارگیری صفحات توسط موتور های جستجو در قسمت اکسکلود دارند. این موضوع از تابستان 1400 آغاز گردید که به تدریج زیاد و در پاییز به اوج رسید. به گونه ای که بسیاری از صفحات دیگر ایندکس نگردیده و از قسمت coverage سرچ کنسول در نوع خزیده و عدم ایندکس مشاهده میشود. مشکل ایندکس نکردن سایت در کورج Coverage | Excluded به موارد گوناگونی بر می گردد که تا حد امکان از این قسمت و روش رفع آن را آموزش خواهیم داد.

مشکل ایندکس نکردن سایت در کورج Coverage

این اتفاق که باعث عدم index و در نتیجه عدم قرار گیری شما در نتایج جستجوی گوگل می گردد. گوگل هر روز در حال توسعه و رفاه بازدید کنندگان می باشد. با توجه به این گسترش ، اقدام به شناسایی وبسایت های مفید می شود. محتوا را می سنجد و به شما رتبه ای خواهد داد. البته در این مشکلات برخی از سایت ها اصلا برایشان اتفاقی نیفتاد که علت آن وبسایت با محتوای مفید و رعایت نکات سئو می باشد.

کاربران زیادی از مشکلات در قسمت اکسکلود سرچ کنسول خود گزارش داده اند که به دلایل زیر موارد بسیاری را مشاهده می نمایند. و در صدد رفع آنان می باشند.

  • Server error (5xx)
  • Page with redirect
  • Not found (404)
  • Alternate page with proper canonical tag
  • Crawled – currently not indexed
  • Discovered – currently not indexed
  • Duplicate, submitted URL not selected as canonical
  • Excluded by ‘noindex’ tag
  • Blocked due to access forbidden (403)
  • Duplicate without user-selected canonical

تمام مواردی که در بالا مشاهده می کنید به یک دلیل خاص روئیت می گردد. هر کدام از آنان به راحتی و با توجه به گزارش خود گوگل قابل رفع است. ولی دو گزینه بسیار مهم در این بین که شما را آزار میدهد و مبحث اصلی این صفحه می باشد. در قسمت کرول شدن Crawled – currently not indexed و عدم ایندکس Discovered – currently not indexed است.

Crawled – currently not indexed

به صفحه سرچ کنسول مراجعه و از قسمت سمت چپ Coverage را انتخاب و در نتیجه گزارش در تب Excluded را کلیک تا در گزارش پایین Crawled – currently not indexed را مشاهده کنید.

مشکل ایندکس نکردن سایت در کورج Coverage Excluded

با توجه به این دوره ورود محصولات یا صفحات به سایت خود ، این عدد متفاوت است. در این قسمت مشاهده بر این موضوع است که گوگل صفحات شما را خزیده است. ولی به دلایل مختلف آن را ایندکس نکرده است.

دلیل مهم این موضوع عدم نمره کافی یا به صورت ساده تر شما از محتوای خوبی برخوردار نیستد. برای اینکه مشکل فوق دفعات بعد رخ ندهد. بهتر است از تولید محتوای خوبی برخوردار شوید.و همچنین بهینه سازی سایت خود را به نحو عالی انجام دهید تا از شرایط مناسبی در رتبه های گوگل برخوردار شوید.

برای رفع این مشکلات برخی از کارهای مقدماتی را انجام دهید.

مشکل ایندکس نکردن سایت در کورج با ssl دارید ؟

حتما از ssl استفاده کنید که گوگل دیگه به این موضوع اهمیت ویژه ای میده. از سوی دیگه چون به دلیل عدم استفاده این موضوع موجب می گردد که وبسایت شما برای کاربران باز نشده و امتیاز را از دست میدهدی. ssl سایت چیست را مطالعه و فورا به راه اندازی آن اقدام کنید. البته این مورد در اکثر ارائه دهنده های هاست به صورت رایگان انجام می گردد.

این مورد از سوی هاست قابل انجام است و بعد از فعال کردن نیاز است که در وبسایت خود از افزونه هایی همچون Really Simple SSL استفاده نمایید.

حتما سایت مپ خود را به گوگل معرفی کنید !

اگر از افزونه هایی همچون یوست یا رنک مث و امثال آن برای سئو وبسایت خود استفاده می کنید. به صورت خودکار سایت مپ را میسازند. ولی نکته ای که اینجا بسیار اهمیت دارد. حتما سایت مپ خود را به سرچ کنسول معرفی کنید تا زودتر صفحات شما را ایندکس نماید. اگر اطلاعاتی از سایت مپ نمی دانید ، صفحه سایت مپ چیست را مطالعه و به راحتی اطلاعات کافی را کسب نمایید.

ثبت سایت مپ در سرچ کنسول برای ایندکس سریع سایت

برای اینکار از سرچ کنسول سایت خود ، از منوی سمت چپ به قسمت sitemap رفته و در ادرس مورد نیاز sitemap.xml را وارد نمایید. در نظر داشته باشید که در این قسمت حتما این مورد را وارد کنید. در صورتی که شما از افزونه های سئو همچون یواست استفاده کنید. خود آنان ریدایرکت میزنن به آدرس مورد نیاز.

این موضوع موجب می گردد که در صورت تغییر افزونه یا غیر فعال سازی با خطا روبرو نشوید.

خود وردپرس به صورت اتومات سایت مپ میسازه

یکی از مشکلاتی که در اثر ایندکس نکردن به وجود آمد. اضافه شدن ساخت سایت مپ در بیس وردپرس می باشد. وردپرس از ورژن 5.8 این ویژگی را به خود اضافه نمود. که کاربرانی با عدم آشنایی به سئو از نداشتن سایت مپ آسیب نبینند.

غیر فعال کردن سایت مپ در یواست برای ایندکس کردن

شما قادرید از قسمت تنظیمات یواست خود اقدام به غیر فعال سازی سایت مپ نمایید تا گوگل از سایت مپ خود وردپرس استفاده نماید. چون افزونه Rank math در صورت وجود سایت مپ اقدام به ریدایرکت نمی نماید. این مشکل برای افرادی که از این افزونه برای سئو استفاده می کردد. مشکلی ایجاد ننموده و بدون مشکل ایندکس می نماید.

از کلود فلر استفاده نمایید

اکثر مشکلات با استفاده از کلود فلر بر طرف می شود. برای اطلاعات کامل از CDN قادرید صفحه cdn چیست؟ را مطالعه و اقدام به فعال سازی آن نمایید. استفاده از CDN به صورت رایگان و در کمتر از 5 دقیقه قادر به فعال سازی آن می باشید. با استفاده از این موضوع بسیاری از مشکلات اعم از SSL و موارد آن به راحتی قابل رفع می باشد.

رفع مشکل ایندکس نکردن سایت اکسکلود در کورج

اگر موارد بالا را انجام دادید و بعد از چند روز مشکل شما رفع نگردید. قادرید از روش زیر استفاده نمایید. ما در این قسمت از روش Indexing API Quickstart استفاده می نماییم. که در داکیومنت های گوگل ارائه گردیده است. و جای نگرانی از آسیب زدن به سئو شما نمی باشد.

برای اینکار کافیست مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1. در گوگل یک api بسازید.
  2. ایمیل دریافتی را در سرچ کنسول خود اضافه و دسترسی owner را بدهید.
  3. در وبسایت خود افزونه instant indexing را نصب و صفحات خود را معرفی نمایید.

کلود گوگل فیلتر می باشد.

در نظر داشته باشید که گوگل برای ایران فیلتر است و برای فعال کردن api نیاز است از فیلتر شکن استفاده نمایید.

مراحل ایندکس کردن سریع سایت : ساخت api ، مرحله اول

  • برای اجرای این مراحل ابتدا وارد سایت clode.google.com شوید.
  • روی console کلیک کنید.
روش رفع مشکل کورج سایت مرحله اول

در قسمت جستجو api indexing را جستجو کرده و سپس این مورد را از لیست روئیت شده طبق تصویر زیر انتخاب کنید.

ساخت api در کلود گوگل

روی دکمه Enabale کلیکد کنید. منتظر باشید تا فعال و صفحه جدید باز شود.

فعال کردن یک indexing api گوگل

با توجه به تصویر زیر مراحل فوق را انجام دهید.

  • سه خط (همبرگر منو) را کلیک کنید.
  • منوی IAM & Admin را انتخاب کنید.
  • منو Service Accounts را کلیک نمایید.
فعال کردن یک indexing api گوگل از service accounts

روی +Create Account Service کلیک کنید تا صفحه زیر نمایان و یک نام برای اکانت خود وارد کنید. (این نام مهم نیست ، هر آنچه دوست دارید ، قرار بدهید) . در نهایت روی دکمه Done کلیک کنید.

ایجاد کردن یک اکانت سرویس در کلود گوگل

طبق تصویر زیر ایمیل را کپی کنید که بعد از ان استفاده کنیم. حال از این قسمت سه نقطه سمت راست را کلیک کنید تا یک api key ایجاد و ذخیره نماییم. روی سه نقطه کلیک کنید و manage key را انتخاب کنید.

ذخیره ایمیل کلود گوگل

طبق تصویر زیر مراحل فوق را مشاهده نمایید.

  • روی Add key کلیک کنید
  • create new key
  • سپس json را انتخاب و create را بزنید.
  • در این مورد یک فایل درون کامپیوتر شما ذخیره می گردد.
ایجاد کردن یک اکانت سرویس در کلود گوگل مرحله ششم

در این قسمت مراحل ما در ساخت api به پایان رسید.

مراحل ایندکس کردن سریع سایت : اضافه کردن ایمیل به سرچ کنسول ، مرحله دوم

در این مرحله کافیست که ایمیل دریافت شده را در سرچ کنسول خود به اکانت مورد نظر اضافه کنید.

  • به قسمت setting بروید
  • روی Add user کلیک کنید.
  • ایمیل که دریافت کردید را وارد کنید.
  • دسترسی را روی owner قرار دهید. (اگر اوونر نباشد ، کار نمی کنه)
  • روی دکه Add کلیک کنید.
اضافه کردن ایمیل به سرچ کنسول برای ایندکس سریع سایت

در این قسمت کار ما در سرچ کنسول به اتمام رسید.

مراحل ایندکس کردن سریع سایت : اضافه کردن افزونه و ایندکس ، مرحله سوم

در این مرحله از قسمت افزونه ها اقدام به افزودن افزونه Instant Indexing طبق تصویر زیر نمایید. و آن را فعال کنید.

نصب افزونه instant indexing گوگل

از قسمت انتخاب فایل ، فایل جیسون که برای api key بود را وارد کنید و دکمه ذخیره را کلیک کنید.

وارد کردن فایل جیسون برای ایندکس صفحات coverage

و در این قسمت معرفی صفحات سایت به گوگل برای ایندکس کردن را انجام دهید. طبق تصویر زیر آدرس هر کدام از صفحات را در یک خط وارد کنید و دکمه send to api را کلیک کنید.

معرفی صفحات سایت به گوگل برای ایندکس کردن

در صورتی که پیام Success برای شما صادر شود. به این معناست که همه مراحل به درستی انجام گردیده است. صفحات برای گوگل ارسال شده و کمتر از 24 ساعت ایندکس می گردد و شما قادرید در سرچ کنسول خود از قسمت url inspection آنرا چک نمایید.

نکته :

هر 24 ساعت قادرید فقط 200 صفحه را ایندکس کنید. در صورتی که قصد دارید بیشتر از 200 تا صفحه ایندکس کنید ، یک api جدید بسازید و از ان استفاده کنید. ولی ما پیشنهاد می کنیم بیشتر از ان پیش نروید که به گوگل بر بخوره!

این روش در هاست های خارج از ایران 100 درصد جواب میده و در هاست ایران 70 درصد .

برای هاست ایران بهتره که مراحل فوق را درون یک سایت که هاست آن خارج است انجام دهید و آدرس صفحات سایتی که هاست ان درون ایران هست را وارد نمایید.

درباره نمای من :

مجموعه نمای من در زمینه طراحی سایت و همچنین سئو سایت به صورت تخصصی فعالیت دارد. شما قادر هستید در صورت وجود سوال، از قسمت نظرات همین بخش با ما در ارتباط باشید.